?>

Retseptid

Kahe šokolaadi tort mündiga

Nii tume kui ka valge šokolaad on selles tordis väljapaistvalt esindatud. Mõlemad mõnusa mündimaitsega.

Koostisosad

PÕHI
  • 4 dl nisujahu
  • 125 g või
  • 60 g tuhksuhkrut
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 munakollane
  • 1,5 spl vett
  • või (vormi määrimiseks)
MÜNDI JA VALGE ŠOKOLAADI TÄIDIS
  • 1,5 dl vahukoort
  • piparmündilehed
  • 300 g valget šokolaadi
TUMEDA ŠOKOLAADI TÄIDIS
  • 300 g tumedat mündimaitselist šokolaadi
  • 2,5 dl kohvikoort

Kasuta

  • Piparmünt

Valmistamine

PÕHI

Määri 22 cm lahtikäiv tordivorm võiga. Näpi jahu, võitükid, tuhksuhkur ja kakaopulber seguks. Lisa munakollane ja töötle ühtlaseks taignaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ja pane 15 minutiks külmkappi.
Kata põhi fooliumiga ja aseta fooliumile raskus.
Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda raskus ja küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda.

MÜNDI JA VALGE ŠOKOLAADI TÄIDIS

Vala koor kastrulisse, lisa mündilehed ja -varred ning kuumuta keemiseni. Pane kaas peale ja jäta 1 tunniks seisma. Kurna. Sulata valge šokolaad vesivannil, lisa koor ja sega ühtlaseks. Tõsta taignale, silu ühtlaseks ning tõsta tunniks ajaks külmkappi.

TUMEDA ŠOKOLAADI TÄIDIS

Sulata šokolaad ja koor vesivannil, sega ühtlaseks ja vala mündikreemile, silu tasaseks. Lase 3 tundi külmkapis seista.

< tagasi