?>

Retseptid

Frillice salat krõbeda pähkli-seemnepuru ja jõuluvürtsiste kikerhernestega

Värvi- ja vitamiinirikka talvise salati jaoks tuleks Frillice salat hakkida üsna peeneks ning jälgida, et kõik lehekesed saaksid kastmega kaetud. Esialgu tundub salat hapukas, kuid hiljem lisatud pähkli-seemnepuru ja kikerherned mahendavad selle just parajaks. Pähklid, seemned ja kikerherned lisavad salatile toekust, nii et tegu on toitva talvise eelroaga.

Koostisosad

  • 200 g Frillice salatit
  • 1 pakk Grüne Fee hernevõrseid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 värskelt pressitud sidruni mahl
  • 5 spl oliiviõli
  • 200 g rosinaid
  • näpuotsatäis soola ja pipart
  • kaunistamiseks granaatõunaseemneid
KRÕBE PÄHKLI- JA SEEMNEPURU
  • 125 g india pähkleid
  • 1 spl seesamiseemneid
  • 2 spl kõrvitsaseemneid
  • 1,5 spl maitsepärmi
  • 1 spl oliiviõli
  • näpuotsatäis soola
KIKERHERNED
  • 400 g kikerherneid
  • 1 spl oliiviõli
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart

Kasuta

  • Salat Frillice
  • Lehtsalat
  • Hernevõrsed

Valmistamine

Lõika salatilehed ja hernevõrsed, pese ja kuivata.

Kastme tegemiseks purusta küüslauk ja sega sidrunimahla ja oliiviõliga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja sega korralikult läbi. Jälgi, et kogu salat saaks kastmega kokku. Lisa rosinad ja sega läbi. Võimaluse korral lase tunnike külmkapis seista.

Krõbeda puru tegemiseks puista india pähklid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 150-kraadi juures 7-8 minutit. Purusta suurema struktuuriga puruks. Lisa kõrvitsa- ja seesamiseemned, maitsepärm, õli ja sool ning purusta peenemaks. Maitsesta soolaga.

Vala kikerherned sõelale, loputa jooksva vee all ja patsuta õrnalt majapidamispaberi vahel kuivaks. Vala herned kaussi, lisa oliiviõli, sool ja maitseained ning sega läbi. Laota kikerherned ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200-kraadi juures u 30 minutit sealjuures iga 10 minuti tagant segades.

Serveerimiseks sega pool krõbedast purust ja kikerhernestest salatiga. Laotades salati suuremale vaagnale, puista peale ülejäänud. Kaunista granaatõunaseemnetega.

Retsepti ja foto autor on Mari-Liis Ilover.

< tagasi