Retseptid
Kanavrapp
Kiired ja tervislikud ampsud kiirel päeval.
Koostisosad
- 4 tk tortiljat
- 150 g kanafileed
- 1 tk küüslauguküünt
- 4 spl majoneesi
- kirsstomatid
- värske kurk
- Frillice salat
- rukola
- soovi korral konservananass
- näpuotsatäis soola
- näpuotsatäis pipart
Kasuta
- Salat Frillice
Salat Frillice
XJääsalati “Frillice” lehed on paksemad, tihkemad ja jämedate rootsudega kui tavalisel lehtsalatil. Lisaks on jääsalat värvuselt tumerohelisem ja krõmpsuvam. Kuna lehed on tugevamad, püsib “Frillice” segasalatites kauem kohev ega vaju kokku. Sobilik kasutada ka kuumade võileibade tegemisel. Lisaks väga dekoratiivne nt suupistevaagna kaunistamisel ja snäkkide alusena kandikul.
Kuidas säilitada?
Potis “Frillice” säilib kõige paremini temperatuuril +4…+8 kraadi. Hoia seda jahedas ruumis nagu sahver või külmkapis. Pikemal säilitamisel on tarvilik korra päevas ka taime kergelt kasta. Võib hoida koos potiga ka veeklaasis, aga ikka jahedas. Säilib ka toidu- või aknalaual hoides ja korralikult kastes, aga soojas lihtsalt lühemat aega.
- Luunja kurk
Luunja kurk
XKurk on köögivili, mida võiks kasvõi igapäevaselt süüa. Kurgi kodumaine päritolu on seejuures väga oluline – tagab maksimaalse värskuse ja toitvad omadused avalduvad kõige paremini.
Kuidas säilitada?
Kiletatud Grüne Fee kurk säilib kõige paremini temperatuuril +12…+14 kraadi. Kuna kurgis on väga palju vett, siis soojas see vesi aurustub tasapisi ning kurk kuivab ja tõmbub krimpsu. Kurk ei kannata külma, aga siiski on parem hoida seda pigem külmikus kui soojas.
NB! Kurgile ei meeldi olla kõrvuti banaanide või tsitruselistega, omavaheline keemia ei mõju kurgile hästi ja see võib minna kiiresti kollakaks. Samalaadset mõju võivad anda ka hapumad õunad ja tomatid. Seega hoia kurgid loetletud viljadest eraldi ja säilivus on oluliselt parem.
- Lehtsalat
Lehtsalat
XMaitselt mahe, mahlakas ja pehmete lehtedega. Parim kasutada värske salati põhikomponendina. Maitsestada erinevate kastmetega, nt balsamicoga. Hea on lisada ka õli, mis täiendab maitseomadusi. Salatilehed sobivad hästi võileibadele või toitude kaunistamiseks ning lisaks ka smuutidesse.
Kuidas säilitada?
Potis lehtsalat säilib kõige kauem temperatuuril +4…+8 kraadi. Seetõttu on lihtne hoida seda jahedas ruumis nagu sahver või külmkapis. Pikemal säilitamisel on tarvilik korra päevas ka taime kergelt kasta. Võib hoida koos potiga ka veeklaasis, aga ikka jahedas. Säilib ka toidu- või aknalaual hoides ja korralikult kastes, aga soojas lihtsalt lühemat aega.
- Salat Rucola
Salat Rucola
XVeidi mõrkjas-sinepise maitsega taim, mis sobib suurepäraselt värsketesse salatitesse, nt koos mahedamaitselise lehtsalati ja feta või mozzarella juustuga. Sobib hästi pitsa peale ning omleti või prae kõrvale, samuti pesto valmistamiseks. Noorte lehtede maitse meenutab salatkressi, sinepi ja pähkli maitset.
Kuidas säilitada?
Kõige sobilikum temperatuur säilitamiseks on +4…+8 kraadi. Seetõttu on rucola säilitamine kõige lihtsam kontrollitud temperatuuriga jahedas ruumis nagu sahver või külmkapp. Pikemal säilitamisel on tarvilik korra päevas ka taime kergelt kasta. Võib hoida koos potiga ka veeklaasis, aga ikka jahedas. Soojas taim närbub kiiremini.
- Salat tammeleht
Salat tammeleht
XSee tumepunase varjundiga ja tammelehe kujuliste lehtedega salat on tugeva maitsega ja pisut mõrkjas. Salatisegudes on see väga dekoratiivne ja annab mõnusalt värvi. Samuti võib kasutada võileibade kaunistamiseks. Maitsvaid lehti tarvitada noorelt.
Kuidas säilitada?
Tammelehe salatit on kõige targem säilitada tavalises külmkapis, kuna kõige sobilikum temperatuur selle säilitamiseks on +4…+8 kraadi. Pikemal säilitamisel on vaja taim ka niiske hoida.
Valmistamine
Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ning prae kuumal pannil koos purustatud küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika kirsstomatid sektoriteks, kurk kangideks ja ananass tükkideks. Määri tortiljale majonees, lisa suupärasteks tükkideks rebitud salat, rukola, tomat, kurk, ananass ja praetud kanafilee. Lisa veel peale veidi majoneesi. Lisa musta pipart ja voldi vrapiks. Serveeri kohe.
< tagasi