Retseptid
Piima ja valge šokolaadi kreem kodujuustu ja mündisalatiga
Piima ja valge šokolaadi kreem kodujuustu ja mündisalatiga.
Koostisosad
- 0,5 l piima
- 100 g valget šokolaadi
- 100 g kodujuustu
- 10 g värsket piparmünti
- 40 g suhkrut
- 3 g agar-agarit
- 3 g želatiini
Kasuta
- Piparmünt
Piparmünt
XKõige tuntum kasutusviis on valmistada sellest väga aromaatset teed. Lisaks kasutatakse lehti värskelt magustoitudes ja nende kaunistamiseks. Sobib ka liharoogade juurde. Piparmünditinktuur mõjub valuvaigistavalt, vähendab iiveldust ja gaaside teket. Tinktuuri saab ise koduselt valmistada – tuleb lihtsalt õisi ja lehti viina sees leotada.
Kuidas säilitada?
Piparmünti säilitada on pisut lihtsam kui enamust teisi maitsetaimi – jälgi ainult, et see ei saaks külma ja oleks kastetud. Münt pole küll nii õrn kui basiilik, kuid ka selle taime lehed tõmbuvad jahedates tingimustes tumedaks. Säilitamise juures on kõige olulisem ühtlane temperatuur ja mida rohkem see kõigub, seda lühem on taime säilivusaeg. Kõige mõnusam on piparmünti säilitada dekoratiivpotti pistetuna toidulaual. Seal on see silmale ilus vaadata ja lõhnab ka mõnusalt. Kui hoolitsed ka selle eest, et taimel oleks piisavalt niiskust, siis seisab see laual päris kaua.
Valmistamine
Lase piim keema. Sega sisse agar-agar, seejärel paisutatud ja sulatatud želatiin. Lase tarduda. Peale tardumist lase blenderis ühtlaseks massiks. Lisa vesivannil sulatatud valge šokolaad. Haki värske piparmünt ja sega kodujuustu ning suhkruga läbi. Lisa kodujuustusegu šokolaadisegule. Serveeri.
< tagasi