Retseptid
Hapuoblikasupp sinihallitusjuustuga
Oblikas ja sinihallitusjuust - kooslus, mis on sööjate oodi väärt.
Koostisosad
- 50 g või
- 1 sibul
- 300 g lillkapsast
- 1,5 l kanapuljongit
- 100 g hapuoblikat
- 3 spl toorjuustu
- 75 g sinihallitusjuustu
- näpuotsatäis soola
- näpuotsatäis pipart
Kasuta
- Verev oblikas
Verev oblikas
XVäga dekoratiivsete punaste leherootsudega verev oblikas on maitselt mahedam kui hapuoblikas. Kasutatakse enamasti värskelt salatites, sobib ka wokiroogadesse, pirukatesse ja munatoitudesse.
Kuidas säilitada?
Kõige sobilikum temperatuur säilitamiseks on +4…+8 kraadi. Seetõttu on vereva oblika säilitamine kõige lihtsam kontrollitud temperatuuriga jahedas ruumis nagu sahver või külmkapp. Pikemal säilitamisel on tarvilik korra päevas ka taime kergelt kasta. Võib hoida koos potiga ka veeklaasis, aga ikka jahedas. Soojas taim närbub kiiremini.
Valmistamine
Kuumuta poti põhjas või, lisa hakitud sibul ja hauta pehmeks. Tükelda lillkapsas ning lisa see potti koos puljongiga. Keeda u 15 minutit, kuni lillkapsas on hästi pehme. Lisa oblikad, toor- ja sinihallitusjuust, kuumuta läbi ja püreesta. Maitsesta supp soola ja pipraga.
< tagasi