?>

Retseptid

Tomatihautis kana ja palsamiäädikaga

Maitsekas tomati-kanapada, millele lisavad aroomi mitmed maitsetaimed.

Koostisosad

  • 8 tk kana poolkoiba
  • 2 spl oliiviõli
  • 20 tk küüslauguküünt
  • 6 tk tüümianioksa
  • 2 spl palsamiäädikat
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis pipart
TOMATIHAUTIS
  • 600 g tomateid
  • 100 g sibulaid
  • 150 g apteegitilli ehk fenkolit
  • 2 tk tüümianioksa
  • 4 spl oliiviõli
  • hakitud koriandrit

Kasuta

  • Koriander
  • Tüümian

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igalt küljelt. Koori küüslauguküüned, lisa koos tüümianiga pannile ja rösti kõik ahjus 150-kraadiga 25-30 minutit.

Tõsta koivad kaussi ja kata fooliumiga, hoia soojas. Lisa pannile palsamiäädikas ja 1 spl vett, kraapides puulusikaga lahti kõik pruunistunud kohad pannil. Kuumuta segades paar minutit, kuni vedelik muutub paksemaks ja kleepuvamaks. Kastme kogus väheneb sellega poole võrra. Kalla kanakoibadele.

Haki tomatid jämedalt ja viiluta kooritud sibulad. Lõika apteegitill 1 cm paksusteks ribadeks. Haki tüümian. Kuumuta potis oliiviõlis sibulat u 3 minutit, lisa apteegitill ja hauta koos tüümianiga kaane all 3 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Lisa hakitud tomatid ja hauta 15 minutit kaane all. Tomatid lähevad keetes puruks ja moodustavad mõnusa kastme. Sega hulka hakitud koriander ja maitsesta veel vajadusel soola-pipraga. Serveeri koos kanaga.

< tagasi